Μουλκιώτης:Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία, για το κρούσμα κορωνοϊού στην δομή φιλοξενίας Οινοφύτων

Γιώργος Μουλκιώτης:

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία, για  το κρούσμα κορωνοϊού στην δομή φιλοξενίας Οινοφύτων

Στη Βουλή έφεραν το ζήτημα της δημόσιας υγείας λόγω κρούσματος κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας Οινοφύτων, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Καμίνης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και Ανδρέας Πουλάς, τομεάρχης Υγείας, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης & Ασύλου και Υγείας. 

Με την ερώτησή τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, οι λοιμωξιολόγοι είχαν επισημάνει ότι οι κλειστές δομές – γηροκομεία, σωφρονιστικά καταστήματα, προσφυγικοί καταυλισμοί – είναι οι πιο επίφοβες επιδημικές εστίες, ενώ το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες δομές φιλοξενίας προσφύγων ανά την επικράτεια, έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα την σήμανση συναγερμού στις κατά τόπους κοινότητες. 

Επισημαίνουν δε ότι μια τέτοια περίπτωση είναι και η δομή φιλοξενίας Οινοφύτων, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκε σε καραντίνα έως και τις 16/09/2020 καθώς ένας αιτούμενος άσυλο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Κατόπιν αυτών, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν αν έχουν υποβληθεί όλοι (πρόσφυγες και εργαζόμενοι) σε προληπτικό έλεγχο στη δομή φιλοξενίας Οινοφύτων και ποια είναι τα ευρήματα των μοριακών ελέγχων. Επιπλέον, ερωτούν, σε ποια πρόσθετα μέτρα προστασίας και πρόληψης θα προχωρήσουν προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά της νόσου, αλλά και πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα των κρουσμάτων στις κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων ανά την επικράτεια.

Σχετικά